Mâncare la pachet

Mâncarea la pachet pentru cei mici Gustările rapide nu trebuie să aibă rolul doar de a umple burtica celui mic. Ele pot fi și nutritive, și pot fi o parte din dieta echilibrată a micuțului tău. Alege ceva exotic cum ar fi fructe tăiate și uscate, optează pentru biscuiți sănătoși și rămâi la apă și lapte ca și băuturi, întru-cât sucurile din fructe nu sunt bune pentru dinții de lapte.

COPILAȘUL ȘI GUSTAREA Cei mici au o viață agitată! Dacă eși la plimbare cu grupuri de mame și copilași, la cumpărături sau călătorești, este bine ca întotdeauna să fii pregătită cu o selecție bună de gustări. Nu te gândi că gustările nu pot fi sănătoase. Există multe alegeri care pot să îl sature pe cel mic, dar să asigure și un aport sănătos de vitamine pentru corpul lui aflat în continuă creștere. De ce să nu încerci câte ceva din următoarele:

  • Banane întregi sau tăiate. Acestea sunt sățioase și ușor de mâncat

  • Mix de fructe cum ar fi mere, pere, ananas, kiwi și struguri, puse într-o cutie de plastic pentru gustări

  • Mini sandwich-uri cu diferite ingrediente cum ar fi cremă de brânză, șuncă, ouă. Folosește cuțite cu forme amuzante pentru a face sandwich-urile mai apetinsate pentru cel mic

  • Fructe uscate cum ar fi caise, papaya sau fulgi de banane

  • Biscuiți digestivi sau de orez Obișnuiește-l pe cel mic să bea apă plată sau lapte: Sucurile de fructe contin vitamine, dar nu sunt foarte bune pentru dințișori, mai ales dacă sunt băute din biberon, întru-cât zahărul natural din fructe rămân în contact pentru mai mult timp cu dinții.

Consimțământ Cookie-uri