Sfaturi solide: Introdu alimentele noi unul câte unul

Cu toate că laptele de sân sau laptele praf vor continua să fie cea mai importantă parte a alimentației bebelușului tău luni de zile de acum înainte, poți să iei în considerare introducerea treptată a alimentelor solide.

Un sfat: începe ușor. Adulții apreciază un meniu variat, dar bebelușul are nevoie de timp pentru a se obișnui. Încearcă următoarele trucuri:

Începe cu cereale

Cerealele calde fortificate sunt o sursă bună de fier, vitamina B și alte calorii atât de necesare bebelușului tău. O lingură de cereale (din orez sau orz amestecate cu lapte praf sau de la sân) de două ori pe zi te ajută să îl obișnuiești pe cel mic cu mâncarea solidă.

Treci la legume – apoi la fructe

Bebelușii au tendința de a-și dezvolta o preferință pentru legume dacă nu le dai de la început mâncăruri dulci. Încearcă să îi oferi legume pasate la prânz, cum ar fi mazărea sau fasolea verde, și să introduci treptat fructele pasate sau stoarse (ca bananele sau sucul de mere neîndulcit) la micul dejun.

Nu te grăbi

Înainte să introduci noi alimente în meniu, oferă-i micuțului între cinci zile și o săptămână pentru a te asigura că nu are vreo sensibilitate la alimentul precedent.

La ora mesei, așează-ți puiul în șezut în poala ta sau într-un scaun pentru bebeluși. Folosește o lingură mică (în general, mâncarea pentru bebeluși ar trebui să fie moale, omogenă și strecurată) și vezi dacă scoate limba. Dacă da, mai fă câteva încercări apoi fă o pauză de o săptămână-două. Pe măsură ce crește, acest obicei ar trebui să înceteze. În principiu, evită să pui cerealele în biberon. Bebelușul tău trebui să învețe să își folosească gura în cazul alimentelor solide.

Consimțământ Cookie-uri