Ce să (și ce să nu) pui în bagajul pentru spital

Uraaaaa! Ai trecut de 37 de săptămâni de sarcină, ceea ce înseamnă că sarcina ta aproape a ajuns la termen.

În această fază, bebeluşul tău poate veni pe lume în siguranţă, deci cel mai bine este să pregăteşti planul de naştere şi lista „pe cine sun“, dar şi să pregăteşti bagajul pentru maternitate (dacă nu ai făcut asta deja).

Lăsând la o parte buletinul, telefonul mobil-încărcătorul şi actele necesare la maternitate, iată o listă de lucruri pe care ar trebui să le pui în bagaj.

Obiecte pentru travaliu şi naştere

• Fă câteva copii pentru a le distribui asistentelor, anestezistului, moaşei şi/sau doctorului ginecolog.

Balsam de buze. În timpul travaliului şi al naşterii nu ai voie să bei apă, ceea ce poate duce la uscarea buzelor. Aplică balsam ori de câte ori e nevoie pentru a-ţi hidrata buzele.

Agrafe de păr. Să ai la îndemână o agrafă de păr pentru ca şuviţele rebele să poată fi prinse cu uşurinţă.

Player cu muzică şi difuzoare portabile. Fă o listă de redare cu melodii calmante şi motivaţionale şi încarc-o în music player sau în telefon.

Tabletă. Verifică aplicaţiile tale preferate sau navighează pe internet cât timp ai contracţii şi anunţă sosirea bebeluşului tău pe e-mail sau social media către prieteni îndepărtaţi sau rude.

Materiale de citit. Cei de la Clinica Mayo spun că travaliul poate dura între 12 şi 24 de ore la prima sarcină, deci să îți distragi atenţia în timpul travaliului cu cartea sau revista ta preferată este o idee grozavă.

Gustărele/ bani în numerar pentru partenerul tău. Poate că tu nu vei putea mânca, însă partenerului tău i se poate face foame în timpul travaliului şi al naşterii.

Aparatul foto. Înarmează-ţi partenerul cu un aparat foto-video cu bateria încărcată pentru a imortaliza sosirea bebeluşului şi primele momente.

Obiecte pentru perioada de după naștere pe care o vei petrece în maternitate

Cartea bebeluşului. Vei vrea să înregistrezi nota de la naştere şi statisticile bebeluşului tău şi să ai o pagină albă la dispoziţie pentru a păstra amprenta micuţului tău.

Haine comode. Împachetează haine comode sau pijamale care se pot descheia uşor pentru examinări fizice şi pentru alăptat. (Dacă naşti prin cezariană planificată, împachetează de două ori mai multe haine, pentru că internarea în maternitate după naștere va fi de două ori mai lungă).

Şosete sau papuci Păstrează-ţi picioarele calde şi curate când te plimbi prin salon şi prin maternitate.

Ochelari de vedere. În timpul naşterii şi al recuperării post-partum ochii tăi pot fi prea iritaţi pentru ca să poţi purta lentile de contact, aşa că e bine să ai la îndemână o pereche de ochelari.

Pulovăr sau capot. Camerele de spital pot fi friguroase, deci mai bine să fii pregătită.

Obiectele de toaletă. Adună-ţi periuţa de dinţi, pasta de dinţi, şamponul, balsamul, săpunul, deodorantul, parfumul, pieptănul, produsele pentru păr şi machiaj într-o gentuţă de cosmetice.

Uscătorul de păr. Dacă vrei să îţi usuci sau aranjezi părul, va trebui să îţi aduci propriile instrumente.

Costumaş de dus acasă pentru bebeluş Micuţul va avea nevoie de un costumaş, pijămăluţă cu picioruşe, căciuliţă şi păturică.

Maternitatea oferă multe obiecte pe care te-ai gândit probabil să le incluzi şi tu pe listă, cum ar fi:

Halat. Poate vei considera că este mai uşor să porţi halatul oferit de spital în timpul şi după naştere.

Pernă şi pătură. Acest lucru este standard pentru paturile de naştere şi post-partum, dar dacă te simţi mai liniştită să ai propria pernă şi/sau pătură, poți să le împachetezi.

Tampoane pentru alăptat şi cremă pentru sfârcuri. Dacă alăptezi, consultantul spitalului în materie de lactaţie îţi va da tampoane pentru alăptat de unică folosinţă şi cremă pentru sfârcuri.

Scutece, şerveţele şi cremă.Coşul bebeluşului tău va avea toate cele necesare în materie de schimbat scutecele pe timpul şederii voastre în maternitate.

Şterge-ţi fruntea şi bifează „împachetat bagaj pentru spital“ de pe lista de lucruri de făcut. Lasă bagajul pentru maternitate lângă uşă ca să poţi să îl iei rapid şi să pleci când vine ziua cea mare.

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri