Toate opțiunile de calmare a durerii. Etapele travaliului și la ce să te aștepți în timpul travaliului

Confruntarea cu Contracțiitle Reducerea durerii în timpul travaliului este unul dintre subiectele care vor revenii pe parcursul sarcinii. Este o problemă importantă, și până în momentul travaliului, nu poți ști ce metodă ți se va potrivi, dacă va fi vreuna. Cunoscând toate opțiunile disponibile este singura cale prin poți face o alegere informată în acea zi.

Ușurarea DISCONFORTULUI TRAVALIULUI La ce să te aștepți în timpul travaliului? Femeile experimentează diferite niveluri de disconfort în timpul travaliului - nimeni nu știe sigur de ce. Corpul fiecărei mămici va reacționa diferit la procesul de naștere. Lungimea perioadei de travaliu este un aspect care ar putea influența optarea pentru un analgezic. Unii bebeluși își grăbesc parcursul prin canalul de naștere și apar pe lume înainte ca mama să apuce să plece spre spital. În timp ce alții aleg să prelungească călătoria lor pe canalul de naștere la câteva zile, mămica simțindu-se epuizată și având nevoie de un pic de ajutor! Din fericire, ai un număr mare de opțiuni disponibile pentru a reduce disconfortul din timpul travaliului, iar în cele mai multe cazuri poți alege când și cum este necesară reducerea durerii.

ANALGEZICE NON MEDICALE Există mai multe opțiuni naturale, utile, care pot reduce disconfortul și te pot ajuta să rămâi calmă și concentrată în timpul etapelor de travaliu. Tehnici de relaxare, masaj, respirație controlată, vizualizare și muzică sunt toate căi non invazive de ameliorare a durerii și de relaxare a nervilor. Este posibil să fi practicat deja aceste tehnici în timpul cursurilor prenatale și acasă – asigură-te că partenerul tău și-a făcut temele!

MEDICAȚIA ȘI ANESTEZIA Dacă simți că travaliul devine tot mai greu de suportat, ai câteva opțiuni la care poți apela. Anumite analgezice funcționează ca relaxante pentru a diminua tensiunea și a înlătura durerea. Poți apela și la injecții care te vor ajuta să simți mai puțin contracțiile. Sau poate vei dori să optezi pentru o anestezie epidurală. Acestă injecție făcută în coloană înlătură aproape în totalitate durerile contracțiilor. Medicamentele pot ușura perioada de travaliu, însă îl pot afecta și pe cel mic, așa că va trebui să cântărești bine avantajele și dezavantajele.

Asigură-te că discuți toate opțiunile de ameliorare a durerii cu moașa înainte ca travaliul să înceapă, pentru a fi conștientă la ce să te aștepți. Este bine să știi de la început la care metodă ai apela dacă durerile devin prea mari. Însă amintește-ți să ai grijă. Alegerile pe care le faci acum s-ar putea să nu fie cele mai bune în acea zi, iar în timpul travaliului să fie necesare alte opțiuni. Și ascultă întotdeauna sfatul moașei – interesul ei este ca tu și micuțul tău să fiți în siguranță.

Consimțământ Cookie-uri