Anunțul sarcinii: cum le spui colegilor de serviciu

Felicitări! Este greu să știi secretul sarcinii, însă înainte de a împărtăși vestea la locul de muncă, inspiră-te din cele nouă idei amuzante de anunț al sarcinii.

1. Ca un șef

Șeful tău trebuie să fie primul care primește vestea cea bună. Asigură-te că nu faci anunțul într-un mod stupid – va trebui să conducă mai departe afacerea fără tine! Poate te oferi să-l inviți la o masă în oras și să anunți vestea în timpul mesei. Sau, stabilește o întâlnire cu șeful tău și cu un reprezentant al Resurselor Umane, servește-i cu prăjiturele înainte de a vă așeza la masă și a discuta despre concediul de maternitate.

2. Puțin dulce

Pune pe biroul tău un bol cu jeleuri albastre și roz, cu un bilețel pe care să scrie: „Din partea mea și a micului meu jeleu”. Trimite un e-mail întregului birou (sau numai echipei tale) prin care să-i informezi că ai dulciuri pe birou și o să îi observi că încep să-și pună întrebări.

3. Ascultați! Ascultați!

Așteaptă până la următoarea ședință pentru a împărtăși vestea. Când coordonatorul de ședință va întreba dacă sunt ceva anunțuri de făcut, ridică mâna și anunță colegii că tu și partenerul tău așteptați un copil.

4. Combină anunțul cu aflarea sexului

Așteaptă până când afli sexul micuțului tău și fă două anunțuri într-unul. Înarmată cu rezultatele ecografiei, pregătește câteva brioșe și adaugă câteva picături de colorant alimentar roșu sau albastru. Adu prăjiturile următoarea zi și lasă un bilet lângă ele.

5. Joacă un joc vechi numit Telefonul fără fir

Dacă lucrezi cu un grup mic de oameni, spune uneia sau la două persoane și lasă știrea să se împrăștie – o bârfă bună face bine tuturor!

6. Tuturor le plac ronțăielile!

Sosești la serviciu cu o pungă plină cu ronțăieli, le lași la bucătărie cu un bilețel pe care să scrie „Aceste bunătăți sunt singurele pe care bebelușul meu vrea să le mananc”.

7. Nu există „EU” în echipă

Anunță sarcina scriind o notă către colegii tăi prin care să faci anunțul că un nou membru se va alătura echipei. Notează data la care noul membru va intra în echipa și vezi cine se prinde – bănuiala noastră este că acei colegi care au copii vor înțelege primii.

8. Lasă îmbrăcămintea să vorbească

Dacă postul tău presupune să porți uniformă, schimbă uniforma de culoare ternă cu o alta care conține o temă despre copii. Taci mâlc până ești întrebată despre noul tău stil.

9. Încotro?

Colegilor le place să vorbească despre planurile de vacanță, așa că în perioada următorului târg de vacanțe lasă să-ți scape că tu ești în căutare de idei „babymoon”. Cu siguranță vei primi îmbrățișări și urări, pe lângă sfaturi de călătorie.

Mediul de lucru al unei persoane vesele poate fi mediul de lucru al unei alte persoane mai conservatoare, așa că înainte de a pune în aplicare una dintre aceste idei de anunț al sarcinii, asigură-te că îți evaluezi corect propria situație pentru a decide care metodă este cea mai potrivi

Consimțământ Cookie-uri