Așteptări vs. Realitate: Travaliu și naștere

Nașterea fiului meu a fost tot și nimic din ce mi-am imaginat – și crede-mă, mi-am petrecut destul de mult timp gândindu-mă cum o să fie!

Aveam o părere destul de bine conturată despre cum urma să fie nașterea, dar până la urmă trebuie să treci prin ea ca să poți să o înțelegi pe deplin. Iată adevărurile – durerea și bucuria travaliului și a nașterii – pe care nu le găsești în cărți!

Durerea

Am născut natural. Pentru a mă pregăti de naștere, am urmat un curs despre naştere de 12 săptămâni și am citit numeroase cărți. Cu toate acestea, am fost surprinsă să aflu că durerea nașterii nu e constantă. Există multe „pauze” între contracții.

Nu aș putea spune că aceste pauze au fost chiar momente de relaxare, dar aduceau o ușurare binevenită. Spre sfârșitul travaliului, când eram din ce în ce mai obosită, corpul meu chiar „a sărit” peste contracții pentru a-mi permite să mă odihnesc și să-mi recapăt puterile.

Rușine

Credeam că o să mă simt rușinată de incapacitatea de a-mi controla funcțiile fiziologice în timpul nașterii. Multe femei sunt expuse la acest tip de problemă datorită forței cu care împing bebelușul afară!

Gândul acesta mă îngrozea – până când mi s-a întâmplat şi mie. Și crede-mă: va fi ultimul ta grijă atunci când vei da naștere.

”Te urăsc!”

În filme, femeile întotdeauna le strigă partenerilor lucruri ca „Te urăsc! Cum ai putut să-mi faci una ca asta?”

Soțul meu a fost iubitor, m-a sprijinit și a făcut exact ce aveam nevoie să facă în timpul travaliului. Nici nu mi-a trecut prin cap să-i zic că îl urăsc. În schimb, i-am repetat cât de mult îl iubesc și îl apreciez.

Însă, a existat un echilibru în toate acestea. Anumite aspecte ale nașterii au decurs aşa cum îmi imaginasem.

Durerea

Durerea a fost diferită de ceea ce mă așteptam, în sensul că nu a fost constantă. Nivelul general de durere nu a fost nici el ce îmi imaginasem. Înainte de naștere, am petrecut mult timp gândindu-mă cum va fi durerea și cum o voi putea suporta – iar acest lucru m-a ajutat mult. Imaginează-ți momentul, închipuie-ți cum îi vei face față. Îți va fi de ajutor când vine ziua cea mare.

Bucuria

Mi-am închipui că în momentul în se va naște bebelușul meu mă voi uita la el și voi simți o bucurie copleșitoare și intensă.

Și așa a fost!

Nașterea fiului nostru a fost o experiență spirituală și transformatoare pentru mine și pentru soțul meu. Trăirile pe care le-am experimentat pe parcursul naşterii au fost atât de intense!

A fost într-adevăr cel mai frumos moment din viața mea.

Consimțământ Cookie-uri