Cursuri despre naștere și travaliu. Abilități necesare pentru travaliu și viață

Technici de auto-ajutor la naștere Cu toții am auzit vorba ”sufletul și mintea înaintea aspectelor materiale” și dacă ești obișnuită cu meditația sau cu alte tehnici de relaxare vei ști cât de puternică poate fi mintea ta când vine vorba de a controla reacția fizică a organismului tău la stres, durere și frică. Acest lucru este foarte util, mai ales când naști. Există multe modalități prin care poți face față durerii sau panicii în timpul travaliului. Dar, ca în cazul oricărei deprinderi, este nevoie de multă practică. Prin urmare, cu cât începi mai repede, cu atât mai bine.

NOI ABILITĂȚI PENTRU NAȘTERE ȘI NU NUMAI Multe dintre tehnicile de gestionare a durerii pe care le vei învăța la cursurile prenatale de pregătire a nașterii pot fi utile dincolo de nașterea micuțului tău. Dacă înveți să respiri prin durerea contracțiilor și să te folosești de relaxare pentru a controla disconfortul și neliniștea din timpul travaliului, atunci scad șansele să ai nevoie de medicamente în timp ce naști. Dacă nu ți se administrează medicamente, acest lucru ajută cu progresarea travaliului și este bun pentru bebelușul tău, deoarece majoritatea analgezicelor îl afectează, într-o oarecare măsură, pe micuț. Între timp, ideea că deții aceste mecanisme grozave de a face față durerii îți vor da putere pe măsură ce se apropie ziua cea mare.

PRIVEȘTE CĂTRE VIITOR Noua abilitate pe care o deprinzi nu se aplică numai acum. Aceleași tehnici pot fi foarte utile pentru a te ajuta să combați alte tipuri de disconfort fizic și stres pe care le vei trăi pe timpul vieții. Te pot ajuta să te relaxezi când înveți să alăptezi, sau îți oferă mijloacele de a-ți menține calmul în cele mai grele momente din viața de părinte.

PREGĂTEȘTE-TE Cursurile pregătitoare pentru naștere pe care le-ai ales vor avea propria lor programă, și, dacă sunt plătite, îți pot oferi instruire specializată pentru anumite abilități de relaxare, yoga și masaj. Totuși, toate cursurile prenatale vor acoperi, în general, abilități de respirație și tehnici de mișcare frecvent folosite în timpul nașterii. Iată câteva care merită învățate și exersate în ultimele săptămâni de sarcină:

*RESPIRAȚIA PRINTRE DURERI Există modalități speciale de a respira care te ajută să te relaxezi, concentrezi și să treci prin faza contracțiilor când naști. La cursurile pregătitoare pentru naștere, instructorul îți va arăta cum să respiri adânc între contracții și să respiri scurt și rapid când o contracție ajunge la apogeu. Respirația corectă este importantă mai ales în etapa a doua a travaliului, când trebuie să încerci să controlezi pornirile puternice de a împinge atunci când naști. Folosirea respirației pentru a combate disconfortul și panica te poate ajuta să rămâi calmă în situații stresante în viața ta de zi cu zi.

*EXERCIȚIILE PELVIENE Există exerciții ușoare pe care le poți face, ca pregătire pentru naștere; acestea ajută la întărirea mușchilor abdominali și a zonei pelviene. Moașa îți va arăta cum să încordezi mușchi esențiali pe care probabil că nici nu știai că îi ai! Legănarea pelviană poate ajuta la ușurarea disconfortului care apare în zona lombară a coloanei în timpul travaliului. Adică, atunci când contracțiile se resimt mai mult în zona lombară decât în abdomen. Mișcările de pelvis îl pot ajuta pe bebeluș să fie în poziție anterioară (ceafa să fie în față, iar chipul său să fie către spatele tău), gata pentru a se naște. Exercițiile pelviene mai ajută, în general, la îmbunătățirea posturii.

*RELAXAREA Relaxarea pas cu pas a corpului te ajută să te calmezi și să te destinzi între contracții. Acest lucru ar putea să micșoreze durerea următoarei conrtacții. Cunoștințele legate de cum să îți relaxezi cum trebuie corpul reprezintă o abilitate pe viață pe care te vei bucura că o ai ori de câte ori ești încordată.

*VIZUALIZAREA UNEI IMAGINI În timpul travaliului, vizualizarea - crearea unei imagini sau a unui concept plăcut în minte - te ajută să îți concentrezi gândurile pe altceva decât pe durere, și să rămâi optimistă și calmă în timpul și între contracții. În caz de alte momente de stres, te poate ajuta să recapeți un sentiment de pace.

Consimțământ Cookie-uri