Semnele travaliului. De ce este uneori necesară cezariana

Detalii importante despre operația cezariană. Majoritatea nașterilor au loc fără a fi nevoie de intervenții medicale semnificative. Ocazional, mamele însărcinate sunt sfătuite să opteze pentru cezariană, din motive de siguranță. În aceste cazuri, vei primi destule informații și suport înainte ca evenimentul să aibă loc, iar nașterea micuțului tău va fi programată la o anumită dată. Dar, în cazul anumitor femei intervin complicații care implică realizarea unei operații cezariane de urgență. Acest lucru este rar. Însă, merită să îți rezervi puțin timp și să te informezi despre procedură.

Totul despre operațiile cezariene Intervenția medicală este o excepție atunci când vine vorba de naștere. Majoritatea travaliilor și a nașterilor au loc fără impedimente. Dar, nu strică să te informezi despre cazurile mai puțin obișnuite, pentru a fi pregătită în orice situație. Până acum, probabil ai o idee despre cum decurge o operație de cezariană. Aceasta este o intervenție medicală în timpul căreia fătul este adus pe lume chirurgical sau este scos direct din uter printr-o incizie pe abdomenul mamei. În timpul sarcinii este posibil să fi auzit că, în ultimii ani, cezarienele au devenit o metodă mai comună de naștere. Ignoră aceste zvonuri. Adevărul este că doctorii vor realiza o operație de cezariană numai dacă travaliul nu evoluează corespunzător și numai dacă aceasta este absolut necesară pentru protecția mamei sau a copilului. Este o operație serioasă care nu se face la întâmplare.

Urgențe rare. Deși profesioniștii vor face tot ce le stă în putință pentru a evita o operație cezariană, există situații în care această intervenție este cea mai bună soluție chiar înainte sau în timpul travaliului. Dacă mama sau copilul sunt în pericol din cauza, să spunem, a unor sângerări severe sau din cauza cordonului ombilical, care poate fi înfășurat în jurul gâtului copilului și îl poate asfixia, atunci o operație cezariană de urgență este cea mai bună soluție și singura, chiar dacă întreaga sarcină a decurs normal. Dar, aceste circumstanțe nu sunt uzuale, deci nu trebuie să te îngrijorezi.

Așteptarea. Majoritatea cezarienelor au loc din cauza „eșecului de a progresa a travaliului”. Dacă un travaliu nu evoluează așa cum ar trebui, intervenția chirurgicală poate preveni posibilele pericole. Este adevărat că dacă travaliul nu evoluează copilul poate fi în pericol, dar echipa medicală va încerca și alte metode până a recurge la intervenție chirurgicală. Așa că, dacă lucrurile nu decurg așa cum au fost plănuite, nu intra în panică. Obstreticianul și doctorii vor doar ceea ce este mai bine pentru tine și pentru micuțul tău și nu vor lua decizii pripite. Vei fi informată și consultată înainte ca orice procedură să aibă loc.

Consultă-te cu ginecologul încă din timpul sarcinii dacă ai nelămuriri despre nașterea normală versus nașterea prin operație cezariană. Neliniștile tale nu vor afecta ce se întâmplă în cazul unei urgențe reale. Dar este important ca ginecologul să știe cum te simți și ce păreri ai. Aceasta va putea să ia în considerare interesele tale dacă îți exprimi clar dorințele. În plus, încrederea ta în el este foarte importantă: în cazul în care cezariana devine o posibilitate, vei vrea să fii încrezătoare că primești cele mai bune sfaturi, informații și suport.

Asimilează tot. Citește cât de mult poți despre toate metodele de naștere. Aceasta ar trebui să includă diferitele poziții folosite în nașterile vaginale, procedurile și echipamentul implicate în nașteri asistate (forceps, ventuză) și poate încerci să te uiți și la o filmare a unei cezariene, pentru a știi ce te așteaptă în caz de urgență. Citește despre pozițiile adecvate în travaliu și la naștere – cercetările au demonstrat că femeile care rămân foarte mobile în timpul travaliului au șanse mai mici să aibă nevoie de cezariană. De la primele semne de intrare în travaliu, păstrează-te foarte hidratată, inclusiv în timpul acestuia și ciugulește mâncare regulat la început, pentru a-ți păstra puterea. În final, stai cât poți de calmă și de relaxată, pentru că totul va fi bine.

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri