Sfaturi despre sarcină, sfaturi despre femei însărcinate și întreținerea relațiilor intime. Informatii despre sex în timpul sarcinii

Nu numai că este bine să ai relații intime pe parcursul sarcinii, ci e și benefic pentru tine! Este un exercițiu minunat - un exercițiu fizic care eliberează endorfine în sânge și te ajută astfel să te simți fericită și relaxată. În plus, este și o cale minunată de a îmbrățișa noile schimbări ale corpului, pe măsură ce tu și partenerul tău experimentați diverse poziții. Atâta timp cât nu ai o sarcină cu complicații, poți continua cu distracția în dormitor chiar până la data la care trebuie să naști.

ESTE SIGUR SĂ ÎNTREȚIN RELAȚII SEXUALE? Hai să nu ne ascundem după deget, sexul este cel care a contribuit la starea în care te afli acum! Și vine ca o parte firească a relației tale cu partenerul de multă vreme. Însă atunci când cuplurile așteaptă un micuț, mulți se tem că sexul pe timpul sarcinii ar putea face rău bebelușului sau ar putea cauza nașterea prematură. Iată un sfat legat de sarcină: stai liniștită - atâta timp cât nu există complicații specifice la sarcina ta, este sigur să întreții relații intime. Este un exercițiu fizic plăcut pentru mintea și corpul tău și te va ajuta să te obișnuiești și să îți accepți noile forme. De fapt, femeile însărcinate care au relații intime, adesea spun că pe parcursul sarcinii se simt atractive. Sensibilitatea pielii tale, mai ales în jurul sânilor și alte zone erogene la momentul respectiv se pare că este crescută, transformând sexul în timpul sarcinii în ceva cu totul special. Ba chiar ai putea să constați că ”ai chef” de mai multe ori decât de obicei! Toate acestea sunt vești minunate pentru tine și bebeluș. Pentru că, nu uita, atunci când trăiești plăcerea, corpul tău elimină endorfine care îți dau o stare de bine. Și această stare de bine se transferă și micuțului care crește înăuntrul tău.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI În timpul orgasmului, uterul tău se contractă, și poți sau nu să îți dai seama de acest lucru. Un sfat legat de sarcină ar fi ca, dacă simți că burtica ta se strânge, să nu îți faci griji. Aceste contracții ușoare nu sunt un pericol pentru femeia însărcinată care are relații intime sau pentru bebelușii ei. Și este o pregătire foarte bună pentru naștere! Poate că vei mai observa că bebelușul tău devine foarte activ după partidele de amor, ca reacție la aceste mici contracții. Ocazional, femeile pot sângera ușor după ce au avut relații intime. Acest lucru se întâmplă mai des pe parcursul sarcinii pentru că cervixul ajunge să fie mai bogat cu milioane de vase capilare, iar unele dintre ele s-ar putea rupe în timpul actului sexual.

CÂND TREBUIE SĂ ÎȚI FACI GRIJI Dacă sângerarea ușoară continuă mai mult de câteva ore sau dacă devine mai abundentă, sună doctorul sau moașa pentru sfaturi. Nu îți face griji fără să fie nevoie, probabil doar te vor sfătui să îți ridici picioarele și să faci o pauză de la șotiile din dormitor câteva zile! Dacă ai sângerări spontane sau sângerări ușoare în alte momente pe parcursul sarcinii, cel mai bine este să eviți relațiile intime până când doctorul poate stabili o cauză. Per total,totuși, atât pentru tine cât și pentru partenerul tău, toate pânzele sus când vine vorba de sex! Continuați să vă bucurați unul de compania celuilalt și profitați de nopțile în care sunteți singuri!

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri