5 Ponturi despre dieta pe timpul sarcinii

Expresia veche „să mănânci cât pentru doi“ nu înseamnă să îţi îngrămădeşti de două ori mai multă mâncare pe farfurie - ci să mănânci de două ori mai sănătos!

Un lucru inteligent de făcut atunci când eşti însărcinată este să obţii maximum de nutrienţi posibil din fiecare îmbucătură pe care o iei. Dar oare care sunt exact acele alimente pe care ar trebui să le consumi în timpul sarcinii? Citeşte mai departe pentru a afla!

Mâncare sănătoasă pe timpul sarcinii 1: Ouă

Ouăle conţin multe proteine, vitaminele A şi E, dar şi colină, un nutrient care ajută la dezvoltarea creierului bebeluşului. Aceste adevărate depozite de nutrienţi sunt foarte uşor şi rapid de gătit. Încearcă-le sub formă de omletă, cu brânză într-un sandwich, sau peste orez foarte puţin prăjit - gustos şi perfect pentru dieta pe timpul sarcinii.

Mâncare sănătoasă pe timpul sarcinii 2: Lactate

Calciul este necesar pentru oasele în creştere ale bebeluşului tău. Laptele cu grad scăzut de grăsime, brânza din lapte pasteurizat şi iaurtul sunt moduri delicioase în care poţi obţine acest mineral important. Încearcă să bei lapte de câteva ori pe zi şi consumă un iaurt sau o porţie de brânză în fiecare zi.

Mâncare sănătoasă pe timpul sarcinii 3: Nucile

Portabile şi neperisabile, nucile şi untul de arahide sunt gustări perfecte de luat la pachet şi surse excelente de proteine şi grăsimi sănătoase, care pot contribui la dezvoltarea bebeluşului tău. Migdalele, alunele şi alunele de pădure sunt toate alegeri bune, la fel ca unturile făcute din acestea.

Mâncare sănătoasă pe timpul sarcinii 4: Fructe

Fie proaspete, congelate sau în compot, fructele conţin vitamine şi fibre, care sunt un element cheie pentru fiecare dietă pe timpul sarcinii, dat fiind că ajută la evitarea constipaţiei. Dacă alegi fructele sub formă de compot, citeşte cu atenţie eticheta. Alegerea cea mai bună ar fi compotul de fructe în apă, nu cel care conţine un sirop zaharat.

Mâncare sănătoasă pe timpul sarcinii 5: Fierul

Fierul este un mineral vital care ajută la crearea rezervei de sânge a micuţului tău şi poate combate anemia pe timpul sarcinii. Cărnurile slabe, cerealele fortificate şi spanacul sunt surse foarte bune de fier în dieta pe timpul sarcinii. Spanacul congelat este foarte accesibil ca preţ şi uşor de preparat (încearcă să îl amesteci în tocăniţe sau sosuri de paste).

Probabil că te gândeşti deseori la dezvoltarea micuţului tău, aşa că să ştii că îmbunătăţindu-ţi dieta, îmbunătăţeşti şi starea de sănătate a bebeluşului.

Fă cumpărături cu atenţie, mănâncă alimente nerafinate şi încearcă să eviţi pe cât posibil mâncărurile procesate. Nu ezita să vorbeşti cu doctorul dacă ai nelămuriri în legătură cu ce mâncăruri să incluzi sau să elimini din dieta ta pe timpul sarcinii.

Consimțământ Cookie-uri