Noua dietă a bebelușului înseamnă o dietă bazată pe proteine? Mănânci suficiente proteine ?

Importanța proteinelor În acest moment, nu ai nevoie doar de o anumită cantitate de proteine (până la 100 gr pe zi), trebuie să te asiguri că consumi tipul corect de proteine – adică proteinele care conțin toți amino acizii necesari. Aceștia sunt importanți pentru dezvoltarea și creșterea sănătoasă a micuțului tău, și se găsesc mai ales în carne, pește și produse lactate.

DOZA DE PROTEINE Dacă este ceva de care tu și bebelușul tău aveți nevoie, din belșug, în această perioadă, acestea sunt proteinele. O dietă bogată în proteine te ajută să îți păstrezi tonusul și oferă micuțului tău amino acizii de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă.

CÂT Doza zilnică permisă de proteine în sarcină este de 60 gramepe zi, cu toate că unii nutriționiști recomandă o doză de până la 100 gramepe zi, pentru a asigura o dietă corectă pentru cel mic. O cană de lapte, spre exemplu, contine mai puțin de jumătate din această cantitate, așa că până și iubitorii de lapte vor trebui să găsească o varietate de resurse de proteine din mese sănătoase, pentru a asimila cantitatea necesară.

ALIMENTAȚIA CORECTĂ Femelile însărcinate au nevoie de proteine de calitate – adică o dietă bazată pe proteine care conțin o cantitate mare de amino acizi. Proteinele din carne, pește și produse lactate sunt în număr ridicat, astfel încât aceste surse de proteine sunt foarte sănătoase pentru dieta micuțului tău. Totuși, majoritatea proteinelor provenite din plante nu sunt atât de benefice. Dacă eși vegetariană, și mai ales dacă ești vegan, va trebui să consumi combinații specifice din anumite alimente pentru a te asigura că primeși doza necesară de amino acizi. Medicul tău de familie sau moașa te pot ajuta să realizezi o dietă echilibrată pentru tine și pentru cel mic. Dacă încă nu ești sigură, consultă un nutriționist.

Consimțământ Cookie-uri