Ponturi pentru garderoba esențială în sarcină

Doar pentru că ești însărcinată nu înseamnă că nu poți să arăți și să te simți foarte bine. Asortează-ți silueta care înflorește cu haine pentru gravide care sunt frumoase, confortabile și la un preț convenabil.

În primele etape ale sarcinii, probabil că încă vei putea purta hainele tale, însă îndată ce ajungi în trimestrul al doilea va trebui să investești într-o garderobă nouă cu care să ajungi la finalul sarcinii. Este o idee bună să împarți etapele de sarcină pe sezoane și să îți faci planurile de cumpărături în linie cu anotimpurile. Indiferent ce mărsuri aveai înainte de sarcină, burtica va dicta noi stiluri de vestimentație pentru cel puțin 5 luni de sarcină, și de regulă, chiar și câteva luni după ce ai născut.

Pe măsură ce sarcina avansează, în funcție de forma burticii, dacă este orientată în sus sau în jos, va trebui să cumperi mai multe bluze sau pantaloni. Femeile care au burtica orientată în sus pot purta în timpul sarcinii pantaloni normali. În general, cel mai reușit mod de a-ți îmbrăca silueta este evidențierea taliei în zona cea mai subțire, care este de regulă sub zona bustului. Această zonă poate fi evidențiată prin centuri purtate sub zona bustului pe care le poți aplica peste rochii sau cardiganuri. Bluzele sau rochiile îți vor îmbrăca frumos burtica dacă nu sunt prea mulate. Bluzele cu decolteu în V sunt minunate pentru a-ți evidenția zona gâtului și a atrage privile celor din jur. Colierele masive nu se potrivesc unui bust mare, acesta fiind un lucru pe care mamicile însărcinate îl vor descoperi odată cu modificarea siluetei lor.

Nu este nevoie să schimbăm cu totul garderoba. Nu este nevoie nici să te limitezi la magazinele cu haine pentru gravide, multe magazine obișnuite au și astfel de produse sau haine care ți se potrivesc pe perioada sarcinii. Pentru hainele de gravide, alege mărimile pe care le purtai și înainte de sarcină (ex: dacă înainte purtai mărimea 12, alege aceeași mărime pentru hainele de gravide). Această regulă se aplică la toate hainele de gravide. Vei descoperi că poți doar să optezi pentru o mărime mai mare a hainelor normale, însă asigură-te că haina ți se potrivește la umeri, altfel riști să se vadă ca și cum ai purta o masură greșită. Cel mai bun sfat este să investești în câteva piese cheie care pot fi asortate între ele.

Articole de bază

Iată o listă cu articole de bază de care vei avea nevoie în garderoba ta de femeie însărcinată.

Blugi pentru gravide. Pantalonii evazați sunt cei care îmbracă frumos orice siluetă, însă dacă ești obișnuită să porți pantaloni strâmți, există o varietate de optiuni în comerț. Diferența o face banda elastică din talie. Pantalonii pentru femei însărcinate sunt creați pentru a acoperi burtica sau a sta sub aceasta. Cei care au talia sub burtică sunt ajustabili în lateral, de regulă printr-o bandă elastică. Cei care au talia peste burtică au o banda elastică mai lungă și mai lată, care poate ajunge până sub linia bustului. Aceștia din urmă sunt buni pentru mai târziu, când avansezi în sarcină, deoarece sunt mai confortabili pentru o burtică mai mare.

Poți folosi un brâu maternal pe perioada sarcinii, pentru a lărgi pantalonii sau blugii tăi normali, și a te alinia la noua ta siluetă. Aceasta este o soluție bună pentru femeile care au burtica poziționată în sus, având în vedere că atenția lor va fi îndreptată catre bluze, mai degrabă decât către pantaloni. Și este și o măsură economică, pentru că elimină necesitatea de a cumpăra mai multe perechi de pantaloni. Bâul maternal poate fi găsit în culorile negru, alb și nude.

Pantalonii pentru gravide. Esențiali pentru o ținută la modă și lejeră când sunt asortați cu o tunică casual sau rochii, sau cu tocuri și sacouri. Încearcă varianta trei-sferturi pentru vară, asortați cu rochițe usoare.

Rochițele casual – modelele larguțe sau cele petrecute sunt cele mai potrivite pentru noile tale forme. Rochițele mai scurte pot fi purtate peste colanți trei-sferturi sau blugi în timpul zilei sau cu colanți sau pantaloni pentru seară. Rochițele nu trebuie să fie neapărat speciale pentru gravide, poți căuta modele largi sau evazate sau cele care se petrec.

Pentru sezonul de vară, o rochie foarte largă este o piesă obligatorie. Nu trebuie neapărat să cauți modele pentru gravide, întrucât modelele normale casual sunt suficient de largi să îți acopere burtica. Rochiile evazate sunt cele mai potrivite, sunt la modă, confortabile și ușor de îmbrăcat. Sunt și ușor de asortat cu balerini sau platforme și un pulover sau o jachetă de blugi.

Pentru vacanțele de vară, maieurile sunt ideale pentru a-ți pune în evidență silueta. Le poți purta cu pantaloni scurți sau un șal pe post de fustă atât pe perioada zilei, cât și seara.

Trebuie să îți cumperi sutien pentru gravide pe toată perioada sarcinii cât și în următoarele 20 de săptămâni după naștere, în funcție de cât va crește bustul tău.

Va trebui, probabil, să îți pregătești ținute și pentru birou. În funcție de dress-code-ul companiei tale, câteva articole esențiale sunt:

O cămașă albă de gravide cu elastic sub zona bustului

Două perechi de pantaloni de gravide, evazați sunt varianta cea mai bună

Câteva rochii evazate, potrivite pentru birou

Pulover potrivit sezonului - cum ar fi un cardigan care se închide sub bust și acoperă burtica

O jachetă din bumbac, care se petrece

Pantofi confortabili, mai ales în etapa avansată de sarcină, când multe femei suferă de picioare și glezne umflate

Un șal subțire pentru primăvară/vară sau o capă pentru toamnă/iarnă este un articol minunat pentru garderoba ta de gravidă. Indiferent ce porți pe dedesubt, dacă are o culoare care ți se potrivește, va înveseli aspectul tău.

Importanța culorii nu poate fi niciodată subestimată, mai ales în etapele de început ale sarcinii, dacă suferi din cauza transformării tale. O culoare care ți se potrivește îți poate face pielea mai luminoasă și ochii să strălucească, indiferent cât de obosită ai fi. Mai târziu, dacă culoare pielii tale va suferi schimbări (spre exemplu, înroșirea pielii poate fi des întâlnită la femeile gravide) poți apela la culori reci pentru a neutraliza efectul de roșeață a pielii. Ce porți în partea de jos a corpului nu are un impact atât de mare; tot ce îți trebuie este o culoare potrivită la un șal sau alt accesoriu purtat în partea de sus a corpului.

Nu uită că poți evita mersul la cumpărături și poți să îți achiziționezi articolele de care ai nevoie online.

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri