Însărcinată în 10 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelu**șul în săptămâna 10**

Copilul tău este de dimensiunea unei prune (lungime: 3 cm; greutate: 4 grame.).

I-auzi! Chiar acum, pavilioanele exterioare ale urechilor stau în partea de jos a capului, dar se vor muta la locul lor pe măsură ce capul crește.

Tragem cu ochiul. Ochii micuțului tău sunt de asemenea în curs de dezvoltare. Structura optică de bază este la locul ei şi pleoapele au început să acopere ochii, care sunt încă pe fiecare parte a capului. 

Primul dinte întreg. Primul dinte al bebelușului va sparge gingiile abia la câteva luni după naştere, dar mici muguri de dinți încep deja să se formeze. 

Să luăm măsuri. Datorită, în parte, dezvoltării oaselor şi alungirii membrelor, copilul tău acum cântărește aproximativ 4 grame și măsoară doi-trei centimetri.

Sarcina la 10 săptămâni

Scapă de obiceiul cafelei. Mulţi doctori recomandă să reduci sau să elimini cofeina din dieta ta. Cofeina poate, de asemenea, contribui la deshidratare, deoarece este un diuretic (ceva care te face sa urinezi). Dacă nu poți fără cafe latte-ul zilnic, asigură-te că bei cantități suplimentare de apă pentru a compensa pierderea de lichid. 

Circulați, circulați. În acest stadiu al sarcinii, inima ta începe sa pompeze mai mult sânge prin artere. De fapt, la 32 de săptămâni, vei avea cu 40-50% mai mult sânge în corpul tău, mare parte din acesta fiind trimis către uter şi placentă. Ia acum măsuri pentru a îmbunătăţi circulația sângelui și pentru a te ajuta la prevenirea varicelor ce apar mai târziu în sarcină. Plimbarea zilnică, culcatul pe partea stângă, ridicarea picioarelor pe suport (cu genunchii susţinuți) şi şezutul fără încrucișarea picioarele ajută la prevenirea încetinirii circulației sângelui. 

===========================

Știai că? Placenta se formează pe măsură ce cordonul ombilical devine mai lung. Copilul este, de asemenea, în creștere rapidă și începe să arate ca un omuleț. Au început să-i crească mici boboci de dinți și chiar sprâncenele!

Consimțământ Cookie-uri