Însărcinată în 6 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 6

Bebelușul tău este acum de mărimea unei semințe de rodie (0.2 centimetri lungime).

Închis pentru inventar. Un lucru important se întâmplă săptămâna asta: tubul neural începe să se închidă peste ceea ce va deveni coloana vertebrală a bebelușului tău.

Oare cu cine seamănă**?** La 6 săptămâni, mici pliuri de țesut încep să se dezvolte în ceea ce vor fi mai târziu bărbia, obrajii și gura micuțului tău. Zone care vor deveni ochii și nasul apar acum ca niște mici ridicături, în timp ce structura urechii împinge către înăuntru.

Micuțul toboșar. Inima se dezvoltă treptat în 4 camere primitive și începe să bată ca o tobiță. Alte organe importante, precum rinichii și ficatul, încep și ele să prindă contur. Plămânii există deja ca tuburi separate, care vor căpăta mai târziu o structură ca de pungă. Vor continua să se dezvolte pe parcursul lunilor viitoare pentru a fi pregătiți pentru prima gura de aer proaspăt a bebelușului afară din burtică.

Cât măsoară**:** Micuțul tău va continua să crească din ce în ce mai mare, măsurând acum aproximativ 2.5 mm.

Sarcina ta la 6 săptămâni

Toate au o cauză. Poți simți înțepături sau durere în sâni, din cauza tensiunii arteriale ridicate; corpul tău se pregătește să alăpteze. Ai grijă să porți un sutien cu susținere bună, chiar și noaptea, dacă te ajută. De asemenea este posibil să apară și constipația, din cauza creșterii nivelului de progesteron, care încetinește tractul digestiv. Pentru a rezolva acest lucru, fă exerciții fizice constant și adoptă o dietă echilibrată, bogată în fibre și încearcă să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi.

Of, diminețile! Aproximativ 70% dintre femeile însărcinate experimentează grețuri de dimineață, care sunt mai intense în primul trimestru. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste aceste dimineți: 10 remedii naturale împotriva greţurilor matinale

Știai că? Schimbări majore se întâmplă chiar în timp ce citești aceste rânduri! Coloana vertebrală a bebelușului tău se dezvoltă, iar pe zona din care se va dezvolta fățuca lui se formează cute care se vor transforma în bărbie, obraji, ochi și nas.

Consimțământ Cookie-uri