Însărcinată în 37 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 37

Bebeușul tău are lungimea frunzelor de sfeclă (lungime: 48 cm; greutate: 2,7 – 3 kg)

Măsurători. E foarte posibil ca puiul tău să fi depășit 48 cm și să cântărească între 2,7 și 3 kg, apropiindu-se de greutatea de la naștere. Va continua să ia cam 14 grame de grăsime pe zi pentru a-l ajuta să își regleze temperatura corpului și să își echilibreze nivelul glicemiei. Creierul și craniul continuă și ele să crească.

Ușurel, în jos.

Simți că bebelușul tău stă mai jos zilele astea? Această coborâre poate avea loc cu câteva zile înainte de a naște. Noua poziție, mai coborâtă, poate să mai ușureze din presiunea asupra plămânilor și diafragmei tale, ajutându-te să respiri mai ușor.

Sarcina ta la 37 de săptămâni

Avantaje și dezavantaje. Vestea bună legată de coborârea bebelușului este că vei putea să respiri din nou. Vestea mai puțin bună este că vei simți mai multă presiune în partea de jos a abdomenului și a pelvisului. De asemenea, centrul de greutate ți se schimbă din nou, ceea ce te poate face să te simți mai neîndemânatică decât înainte.

Fă bagajele! Doar 5% dintre bebei se nasc la termenul estimat, așa că îți va fi de folos să îți faci bagajul și să îl ai pregătit pentru cazul în care se hotărăște să vină mai devreme. Rezumă-te la lucruri esențiale: cămăși de noapte comode, un halat în care să te simți bine, papuci cu care să nu aluneci, șosete, un sutien pentru alăptat care să aibă măsura potrivită, câteva obiecte de îngrijire personală și haine pentru tine și bebe pentru când vă întoarceți acasă.

Sub control atent. Medicul care te monitorizează va începe, probabil, să îți facă examinări ale pelvisului în cadrul vizitelor săptămânale. Va urmări să vadă dacă ți se dilată (deschide) colul și dacă se subțiază și dacă există semne de travaliu. La multe femei, dilatarea începe cu câteva săptămâni înainte de a intra în travaliu, iar la altele semnele de travaliu încep să apară abia când deja e momentul să ajungă la spital.

Știai că? E posibil să fi auzit deja că bebelușul la 37 de săptămâni este considerat încă prematur. Deși este deja suficient de maturizat ca să trăiască în afara uterului, el are nevoie de următoarele 3 săptămâni ca să mai ia în greutate și să mai ales, pentru ca plămânii și creierul să se mai maturizeze.

Consimțământ Cookie-uri