Însărcinată în 26 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 26

Bebelușul tău are dimensiunile unui dovlecel (lungime: 33-35,5 cm; greutate: 0,8 – 0,9 kg).

Exerciții de respirație. Săptămâna aceasta, încep să i se deschidă nările micuțului tău, ceea ce îi dă posibilitatea să își exerseze respirația, punând la treabă proaspăt dezvoltații mușchi și plămâni. Nu are aer acolo în burtică, bineînțeles, dar el ”inspiră” și ”expiră” lichid amniotic.

Ce deget delicios. Reflexul de supt al bebelului tău este atât de puternic dezvoltat, încât dacă își observă o mânuță plutind în fața lui, e posibil să înceapă să își sugă un degețel. La ecografie, de multe ori vedem bebei care își sug degetul mare de la mânuță.

Apucă-tot. Dacă îi întinzi degetul unui nou-născut, te va surprinde cu forța cu care strânge. Chiar acum, micuțul sau micuța ta își exersează această putere de a strânge. Jucăria lui sau a ei preferată este acum cordonul ombilical, dar nu te speria: cordonul rezistă!

Să luăm măsuri. Bebe are acum în jur de 33 cm lungime și cântărește cam 800 grame.

Sarcina ta în săptămâna 26

O gustare la timpul ei. Bebelușul tău ia și el o gustare când iei tu, așa că fii atentă la ce și la cât de des mănânci. Glicemia scăzută îți poate da amețeli și stări de oboseală, așa că oferă-ți mese dese și ușoare, ca să echilibrezi situația.

Hot, hot, hot. Dacă îți place și ești obișnuită cu mâncare picantă, nu e nicio problemă, mănâncă așa mai departe. Dar dacă te bate gândul să încerci mâncarea picantă sau foarte condimentată pentru prima oară, e bine să te gândești puțin înainte, pentru că e posibil să nu îți facă bine la stomac.

============================

Știai că? Ce culoare au ochii micuțului? Deși irisul (partea colorată din ochi) s-a dezvoltat, nu are încă pigment, așa că e prea devreme să ghicești viitoarea lui culoare. Și chiar și după ce se naște micuțul, culoarea se poate modifica de câteva ori până la vârsta de 6 luni.

Consimțământ Cookie-uri