Însărcinată în 12 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 12

Copilul tău are dimensiunile fructului pasiunii (lungime: 6,5 cm, greutate: 14 grame.).

Manichiura. Unghiuțele deja încep să se formeze, așa că pregătește unghiera. Mulți copii se nasc deja cu unghiile lungi, care trebuie tăiate la scurt timp după aceea. 

Toate piesele la locul lor. Perioada cu adevărat critică pentru dezvoltarea micuțului începe să se apropie de final. Până la sfârşitul acestei săptămâni, toate părţile corpului vor fi prezente; chiar şi organele sexuale s-au dezvoltat (deşi este prea devreme pentru a determina dacă aveți o fată sau un băiat).  

Se dă stingerea. La 12 săptămâni, pleoapele s-au format şi se vor închide. Vor rămâne lipite până în al doilea trimestru de sarcină, spre final. 

Măsurători. În această săptămână bebelușul tău cântărește 14 grame și măsoară 6,5 cm.

Sarcina la 12 săptămâni

Hrănește-mă! N-o să mai pleci de la restaurant cu mâncarea la pachet: pofta de mâncare revine! În această săptămână, multe femei povestesc că au sentimentul că "bebelușului îi este foame." Asigură-te că mănânci suficient şi că păstrezi o dietă sănătoasă, dar nu trebuie să e nevoie să "mănânci pentru doi." 

Normal sau nu? Pentru că volumul de sânge crește pentru a menţine copilul bine hrănit, ai putea descoperi că gingiile îți sunt mai sensibile şi sângerează la periaj sau când folosești ață dentară. Deși acest lucru poate să îți creeze disconfort, este perfect normal.

=============================

Știai că? Până la sfârşitul acestei săptămâni, toate părţile esențiale ale corpului şi sistemele s-au format. Copilul, de asemenea, s-a dublat în dimensiune în ultimele trei săptămâni! Chiar dacă organele sexuale s-au format, este încă prea devreme pentru a spune dacă este fată sau băiat. De asemenea, copilul a dezvoltat un profil uman... cu cine va semăna oare bebe??

Un sfat rapid pentru mami: Cum grețurile de dimineață dispar, asigură-te că mănânci o dietă echilibrată care include carne, pui şi peşte (proteine), legume şi fructe (vitamine și minerale) și produse lactate (calciu pentru a ajuta copilul să crească şi să se dezvolte). Nu uita - vechea poveste care spune că ai nevoie să "mănânci pentru doi" nu înseamnă  să mănânci de două ori mai mult!

Consimțământ Cookie-uri