Însărcinată în 15 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 15

Bebelușul este de dimensiunea unui grapefruit mic (lungime: 12 cm; greutate: 50-70 grame).

De-a fir a păr

Profilul părului bebelușsului tăau se conturează în această săptămână, dar acest lucru nu este o garanţie că el sau ea se va naște cu un căpuț plin de păr. Părul ultra-fin, moale, numit lanugo, apare de asemenea,  pe tot corpul micuțului tău. Acest perișor pufos protejează pielea lui delicată de lichidul amniotic și dispare de obicei chiar înainte sau după naștere. 

Obrazul subțire

Sub lanugo este un strat fin de piele prin care se pot vedea vasele de sâange care deja transportă sânge. Dezvoltarea gurii continuă şi fața bebelușului este capabilă să se miște din ce în ce mai mult.  

Să luăm măsuri

Micuţul tău este cam de mărimea unui grapefruit mic, cântărește undeva între 50 și 70 de grame și măsoară în jur de 12 cm. Dar parcă ți-am mai zis asta :)

Sarcin**a** la 15 s**ăptămâni**

Mai puternică decât oricând

Multe femei mărturisesc că se simt pline de energie în acest moment al sarcinii. Dacă te numeri printre norocoase, cu un plus de energie, bucură-te de ea! Fă o plimbare, plantează flori sau începe planificarea camerei copilului. 

Mâini, picioare și glezne umflate

Umflarea lor - sau edemul - este cauzată de creșterea volumului de sânge care circulă prin corpul tău şi de presiunea pe care uterul în creștere o exercită asupra venelor pelviene. Exercițiile ușoare sunt o modalitate foarte bună de a ține umflăturile sub control, așa că încearcă să mergi pe jos, să înoți sau să faci mișcări de yoga. Dacă ți se umflă și fața, vorbește cu medicul tău.

===========================

Știai că? Este timpul pentru păr! În această săptămână, felul în care va arăta părul micuțului este stabilit pentru toată viața şi părul moale (numit lanugo) acoperă corpul pentru a proteja pielea bebelușului de lichidul amniotic.

Consimțământ Cookie-uri