Însărcinată în 27 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 27

Bebelușul tău e de mărimea unei conopide (lungime: 36,5 cm; greutate: 1 kg).

Să aruncăm un ochi. După ce a stat cu ochii închiși timp de câteva luni, pleoapele i se deschid din nou. Cu partea din creier responsabilă de vedere deja activă și cu cea mai mare parte a structurii ochilor dezvoltată, micuțul tău poate să vadă lumini și umbre.

Cântec de leagăn. Exact cum bebeii sunt adormiți în brațe de mămicile lor, micuțul tău adoarme tot legănat. Chiar și alergăturile tale zilnice sunt interpretate de el ca un legănat duios; datorită lichidului amniotic, tot ce simte el este o mișcare lină și plăcută.

Să luăm măsuri. Micuțul tău va lua în greutate cam o jumătate de kilogram în următoarea lună. Săptămâna aceasta, el sau ea măsoară cam 24 cm de la creștet la funduleț și cântărește în jur de 1 kg. Deși el crește rapid, totuși creierul și plămânii micuțului nu sunt încă maturizați. Din fericire, mai are încă 13 săptămâni ca să se pregătească pentru lumea de afară.

Sarcina ta în săptămâna 27

Încă o areolă. Sânii tăi vor trece prin multe schimbări în timpul sarcinii (și după). Multe femei constată că areola, partea mai închisă la culoare care înconjoară sfârcul, se modifică și ea. În primul trimestru, probabil că s-a închis la culoare. Acum, e posibil ca zona mai închisă la culoare să fi depășit areola și să fi format o a doua areolă, care ajunge până pe la jumătatea sânului. E o modificare temporară, care va dispărea cel mai probabil până când micuțul va împlini un an.

Vise plăcute? Dacă te asemeni cu majoritatea graviduțelor, atunci ai cele mai intense și chiar bizare vise. Visele dramatice din timpul sarcinii pot fi cauzate de surplusul de hormoni care aleargă prin corp. Sau pot fi modul în care mintea ta gestionează șirul de emoții și gânduri prin care treci.

============================

Știai că? Papilele gustative ale micuțului s-au dezvoltat și acum poate să simtă diferențele de gust din lichidului amniotic, datorate meniului tău zilnic. Unii bebei răspund la mâncărurile condimentate fiind mai activi sau sughițând!

Consimțământ Cookie-uri