Însărcinată în 30 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 30

Micuțul tău are dimensiunile unei verze mai mari (lungime: 38-43 cm; greutate: 1,3 kg).

Materia cenușie. Creierul bebelușului tău își continuă dezvoltarea extraordinară. În această săptămână, creierul începe să capete aspectul său caracteristic, cu pliuri. Numim aceste pliuri ”circumvoluțiuni”. Ele îi permit creierului să stocheze mai multe celule. Lanugo, perișorul fin care acoperă tot corpul micuțului, începe să dispară.

Împărțim mâncarea. Calciul din laptele pe care îl bei merge direct în oasele bebelușului. La fel, fierul din vitaminele pe care le iei în perioada prenatală și din alimentele bogate în fier pe care le consumi construiește o rezervă de fier pentru micuț, care îi va ajunge până pe la șase - nouă luni. Proteina este și ea extrem de importantă în această perioadă, pentru că ea susține creșterea celulelor sănătoase în tot corpul micuțului.

Să luăm măsuri. Micuțul cântărește în jur de 1,3 kg și e puțin mai lung de 27 cm de la creștet pănă la funduleț. Lungimea lui totală. Inclusiv picioarele, este de aproximativ 43 cm.

Sarcina ta în săptămâna 30

Senzații de mâncărime. Pielea de pe burtică e posibil să înceapă să îți dea senzații de mțncărime, pentru că se tot întinde. Acesta este încă un simpotom normal al sarcinii, dar ține cont de faptul că scărpinatul nu face decât să îl înrăutățească. Încearcă mai bine să îți masezi abdomenul cu o loțiune hidratantă.

În căutarea medicului perfect. Nu e deloc devreme să începi să cauți un pediatru, un medic de familie sau o asistentă medicală care să te ajute cu bebelușul. Cu cât mai devreme cu atât mai bine. E imprtant să găsești un cadru medical care să își inspire încredere și cu care să te simți bine, pentru că vă veți vedea des (în special în primul an de viață al bebelușului). Cere recomandări de la cunoștințe, prieteni și ia-ți timp să te vezi cu toti ”candidații”.

=============================

Știai că? Bebelușul tău s-a pus hotărât pe îngrășat. În săptămânile rămase de sarcină, își va dubla sau chiar tripla greutatea! În consecință, aceasta e perioada în care și tu te vei îngrășa cel mai mult.

http://www.pampers.ro/sarcina/petrecerea-dinaintea-nasterii/articol/lista-de-cumparaturi-pentru-mamici

http://www.pampers.ro/sarcina/petrecerea-dinaintea-nasterii/articol/camera-pentru-bebelusi-obiecte-esentiale

Consimțământ Cookie-uri