Însărcinată în 32 de săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 32

Bebelușul tău e de dimensiunea unei verze chinezești (lungime: 42-48 cm; greutate: 1,5-1,8 kg).

Cu susul în jos. Majoritatea bebelușilor se așază în timpul acestei săptămâni în poziția vertex, cu capul în jos. În mod ideal, va și rămâne așa până la naștere. Dar e foarte posibil să își și schimbe poziția de câteva ori până la ziua cea mare.

Mergi pe plin. Cu doar aproximativ un litru de lichid amniotic în uter acum, îi e destul de ușor micuțului tău să ăși modifice poziția, cu capul în jos sau în sus. În timpul săptămânilor următoare, cantitatea de lichid va mai scădea, pe măsură ce dimensiunile bebelului vor crește.

Să luăm măsuri. Bebelușul cântărește cam 1,5 kg și măsoară între 43-48 cm, perfect întins.

Sarcina ta în săptămâna 32

Paza de coastă. E minunat să îți simți bebelușul mișcându-se, dar nu e la fel de plăcut când rămâne cu un picioruș blocat sub coastele tale. Încearcă să te pui pe o parte sau să îți schimbi poziția pentru a-ți convinge micuțul să se mai miște puțin.

Dublăm controalele. Începând din săptămâna 32, majoritatea medicilor decid să își cheme graviduțele la control la fiecare două săptămâni în loc de o dată pe lună. Printre altele, medicul tău va fi atent la semne de infecție, travaliu timpuriu sau preeclampsie.

O vizită la spital. O vizită la spitalul unde hotărăști să naști, dacă este posibilă, te-ar ajuta să vezi deja saloanele, sala de nașteri și să te familiarizezi cu documentele pe care le vei avea de completat sau de adus. O trecere în revistă a acestor detalii te poate ajuta să nu ai surprize când ajungi acolo deja în travaliu. Și poate nu ar strica să găsești deja două posibile trasee către maternitate, dacă te duci acolo cu mașina în ziua cea mare.

Elev model. Fii un participant activ la orele de puericultură: pune toate întrebările care îți trec prin minte și vorbește deschis despre toate grijile și dorințele tale. Ia-l și pe viitorul tătic cu tine, ca să fiți amândoi pregătiți când vine bebe.

==========================

Știati că?  Pielea bebelușului nu mai atârnă și are acum un aspect rozaliu și neted, datorită dezvoltării stratului de grăsime. Începe să arate ca bebelușul la care ai visat! Iar acum, când deja se află probabil în poziția cu capul în jos, pregăteste-te pentru marea venire pe lume!

Consimțământ Cookie-uri