5 lucruri care îți vor face viața mai ușoară la serviciu când ești însărcinată

Simte-te în largul tău la birou. Atâta timp cât nu există complicații, ar trebui să poți să continui să lucrezi până în ultimele săptămâni sau chiar zile ale sarcinii. Însă asigură-te că faci pauze regulate (15 minute ajung de cele mai multe ori), în care să părăsești nebunia cotidiană și să te conectezi la lumea bebelușului.

PĂSTREAZĂ-ȚI SĂNĂTATEA LA MUNCĂ

Cu excepția cazului în care sarcina ta prezintă riscuri, probabil că poți continua să muncești chiar până în apropierea termenului; asta, bineînțeles, dacă vrei. Deși, evident, sunt și activități de lucru necorespunzătoare pentru femeile însărcinate.

Iată câteva sfaturi care te ajută să treci prin orele de lucru mai confortabil:

- Dacă se poate, fă pauze scurte (15 minute ar trebui să fie de ajuns) 

- Ridică-ți picioarele la intervale regulate pe timpul zilei. Te va ajuta cu circulația sângelui, va reduce umflarea gleznelor și a picioarelor și va împiedica crampele. 

- Ori de câte ori ai ocazia să te ridici după un interval de stat la birou, sau dacă ai avut parte de luxul să te întinzi, amintește-ți să faci acest lucru încetișor. Dacă te ridici prea brusc când ești însărcinată, poți avea amețeli.

- Dacă ai o muncă stresantă, apucă-te să practici o formă de relaxare precum yoga sau meditație, care să îți facă plăcere și pe care să o poți practica de una singură. Nu trebuie să fii expertă pentru a beneficia de aceste tehnici. Chiar și exercițiile simple, de bază, te vor ajuta să reduci tensiunea și te vor menține sănătoasă. Stresul în exces poate crește riscul de travaliu prematur, așa că este important să ai mare grijă de starea ta de bine atât fizică, dar și emoțională.

- Odihnește-te suficient. Dacă găsești un loc confortabil, retras unde să te poți întinde la birou, permite-ți un pui de somn la birou. Dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că mergi la culcare foarte devreme când ajungi acasă.

Consimțământ Cookie-uri