Indigestia în timpul sarcinii- o durere în sarcină care poate fi diminuată

Acum că ai intrat în ultimul trimestru de sarcină, burtica ta poate cauza dificultăți de respirație, arsuri la stomac și indigestie. Cum poți face ca ultimele trei luni să fie cât mai confortabile? Citește mai departe! Ești pe ultima sută de metri acum! Abdomenul tău se mărește pe zi ce trece și micuțul tău crește tot mai mult. Ești mai aproape ca niciodată să-ți vezi copilașul, dar probabil va mai trebui să treci prin câteva disconforturi înainte de a-l aduce pe lume. Greutatea adăugată și presiunea aduc și ele propriile disconforturi, printre care senzația de lipsă de aer și probleme cu indigestia. Acestea cel mai probabil vor dispărea imediat după ce ai trecut de ultima etapă, dar există câteva măsuri pe care le poți lua de pe acum și care te pot ajuta să-ți ușurezi ultimele luni de sarcină.

Dificultăți de respirație

Deoarece uterul tău se lărgește și se înalță în abdomenul tău, punând presiune pe diafragmă, respirația poate deveni tot mai dificilă. O să remarci că urci 3 trepte și te simți de parcă ai alergat la maraton. Cel mai bine este să nu te agiți și să nu te enervezi, iar astfel vei reduce durerile din sarcină.

Unele femei au probleme în a respira chiar și atunci când încearcă să se întindă. Dacă treci prin același lucru, încearcă să dormi într-o poziție semi-șezut, înconjurată de perne pentru susținere. Aproape toate dificultățile de respirație din ultimul trimestru sunt normale, dar dacă ești îngrijorată, discută cu medicul tău.

Arsuri la stomac și indigestie

Aceste două probleme legate de stomac apar de obicei în al treilea trimestru. Aceasta poate fi prima dată când unele femei întâmpină probleme cu indigestiă în timpul sarcinii, și este o mare surpriză pentru ele. De ce acum? În timpul sarcinii întregul sistem gastro-intestinal încetinește. Drept urmare, mușchii stomacului și cei ai esofagului (tubul care face legătura de la gură la stomac) se relaxează. Acest lucru permite acizilor digestivi, care în mod normal stau în stomac, să vină înapoi, în sus. Acizii îți dau o senzație de arsură în gât, iar apoi rămâi cu un gust neplăcut de acizi alimentari și mâncare învechită.

Pentru a preveni arsurile la stomac și indigestia în timpul sarcinii, încearcă trucurile de mai jos ca să ușurezi o parte din aceste disconforturi:

• Mănâncă puțin, ia mese frecvente. Asta va ține acizii din stomac în mișcare și va favoriza digestia. • Evită mâncărurile grase. • Stai dreaptă după ce mănânci, gravitația ajută! Și nu-ți mânca ultima masă chiar înainte de culcare. • Mestecă gumă pentru a nu rămâne cu niciun gust neplăcut.

Nu lua niciun medicament, precum antacidul, fără prescripția medicului sau a farmacistului.

Pentru a vedea mai multe despre ce se întâmplă în timpul sarcinii, vezi Aproape ai ajuns la final: Trimestrul al treilea.

Consimțământ Cookie-uri