Cele mai frecvente trei cauze de disconfort în al doilea trimestru de sarcină și cum să le combați

În timp ce multe femei consideră al doilea trimestru ca fiind cea mai confortabilă perioadă a sarcinii lor, pot apărea și în această perioadă anumite disconforturi. , Citește mai departe câteva sfaturi pentru a trata constipația, hemoroizii și durerile ligamentelor rotunde!

Cel de-al doilea trimestru, a doua treime a sarcinii, este de obicei perioada cea mai confortabilă a acestei perioade minunate din viața ta. Grețurile matinale probabil s-au diminuat și încă nu treci prin stresul fizic cauzat de greutatea bebelușului. Cu toate acestea, câteva disconforturi pot apărea chiar și în cel de-al doilea trimestru. Cele mai des întâlnite sunt constipația, hemoroizii şi durerile la nivelul ligamentelor rotunde.

Combaterea constipației Schimbările hormonale din timpul sarcinii reduc activitatea intestinelor și, pe măsură ce bebelușul crește, acesta apasă pe ele. Din aceste cauze, în timpul celui de-al doilea trimestru al sarcinii poate apărea constipația. Din fericire, mici modificări în regimul tău alimentar pot pune lucrurile în mişcare. Încearcă să bei suficientă apă – cantitatea recomandată este de opt pahare pe zi. Mănâncă mai multe fibre, inclusiv prune, pâine cu tărâțe și salate. Și fă exerciții fizice zilnic. Mișcarea îmbunătățește circulația sângelui către toate organele, inclusiv intestine și întărește musculatura. Depinde de condiția ta fizică cât de multă mișcare vei face, dar încearcă să mergi pe jos cel puțin 15 minute în fiecare zi, pe perioada celui de-al doilea trimestru al sarcinii. (Pentru mai multe informații despre exercițiile fizice din timpul sarcinii, vezi articolul Pune-te în mişcare: Exerciţii pe durata sarcinii). Nu utiliza laxative înainte de a discuta cu doctorul tău.

Ajutor împotriva hemoroizilor

Hemoroizii sunt vene mărite în rect și în anus. Aceștia apar de obicei în timpul sarcinii din cauza presiunii mărite în acea zonă. Este posibil să te întâlnești pentru prima dată cu această problemă pe durata sarcinii. Durerile provocate de hemoroizi tind să devină mai mari odată ce bebelușul crește, așadar tratarea lor la primul semn de disconfort poate ajuta la ținerea lor sub control mai târziu. Băile calde pot ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de hemoroizi. Caută, de asemenea, să eviți statul în șezut pentru perioade foarte lungi de timp, începând cu perioada celui de-al doilea trimestru; statul foarte mult timp poate încetini circulația sângelui, lucru care agravează hemoroizii. Prevenirea constipației poate fi și ea de ajutor. Cu cât mai puțin efort depui pentru a avea scaun (și cu cât este mai fluid), cu atât mai bine. Dacă nimic din ce încerci de una singură nu funcționează, cere sfatul doctorului cu privire la anumite medicamente pe care le poți utiliza.

Dureri ale ligamentelor rotunde Dacă simți dureri în zona inghinală sunt șanse ca acestea să fie rezultatul unor dureri ale ligamentelor rotunde. În timp ce uterul crește în cel de-al doilea trimestru, ligamentele care țin totul sub control în zona abdomenului tău sunt nevoite să se întindă. Această întindere are ca efect nişte dureri, pentru unele femei, începând cu al doilea trimestru al sarcinii. Din păcate, nu sunt prea multe lucruri pe care le poți face ca să ameliorezi durerile provocate de ligamentele rotunde. Dacă durerea devine prea intensă, contactează-ţi doctorul. Durerile inghinale sau abdominale în timpul sarcinii pot fi de asemenea un semn al unei posibile complicații.

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri