Emoțiile sarcinii. Te simți lăsat pe dinafară? Ești gelos pe sarcină?

Trei nu trebuie să însemne că sunteţi prea mulţi! Nu lăsa sarcina să vă eclipseze pe voi, ca și cuplu. Dacă rămâneţi sensibili la sentimentele celuilalt în următoarele câteva luni, acest lucru va face experienţa aceasta una specială pentru amândoi.

COMPANIA ÎN TREI Nu îţi face griji dacă te încearcă sentimente de gelozie vizavi de sarcină şi toată atenţia pe care o capătă micuţul! Mulţi dintre viitorii tătici au momente în care se simt lăsaţi pe dinafară sau izolați de perechea mămică-bebeluș, și își fac griji de cum va fi viața după nașterea bebelușului.

Ești entuziasmat și totuși indecis, iar aceste emoții legate de sarcină sunt o reacție naturală la schimbările care au loc. Dacă transpui aceste sentimente de gelozie pe sarcină în cuvinte, vei dobândi o perspectivă asupra emoțiilor tale și probabil vei râde puțin...sau chiar mai mult. Vorbește cu tatăl tău, cu socrul sau cu un prieten care deja a trecut prin această experiență, întreabă-i dacă s-au simțit dați la o parte. Ei îți vor arăta că emoțiile tale legate de sarcină și reacțiile ambivalente sunt foarte des întâlnite și normale.

Consimțământ Cookie-uri