Etapele sarcinii. Cum te pregăteşti deja să fii mămică în săptămânile de sarcină. Menţinerea stării de sănătate în timpul sarcinii

Mămică în devenire Ştiai că trezitul în timpul nopţii este mai mult decât o reacţie la senzaţia de vezică plină? Modificându-şi tiparele de somn şi activităţile, corpul tău se pregăteşte pentru viaţa de mămică. Să te adaptezi la întreruperi ale somnului şi să înveţi să răspunzi la semnalele prin care corpul îţi cere somn şi relaxare este ca o perioadă de probă pentru primele săptămâni ale vieţii de mămică.

CONFORT ŞI GRIJĂ 24/24 Nu e uşor să-ţi închipui cum va fi să ai grijă de micuţul tău după ce se va naşte, mai ales că acum corpul tău este cel care îi oferă grijă şi atenţie non-stop. Pântecul este un loc minunat! E făcut să se ocupe de toate nevoie micuţului pe parcursul etapelor sarcinii: lumina şi temperatura sunt pefecte, sunetele nu sunt niciodată prea puternice, somnul şi alimentaţia au loc automat şi fiecare mişcare este amortizată de lichid. Dacă sarcina e sănătoasă, micuţul tău este în cel mai bun loc din lume! Modul în care corpul tău răspunde şi adaptează totul pentru ca mediul intrauterin să fie perfect pentru cel mic în timpul sarcinii este cu adevărat miraculos.

STRATEGII DE CALMARE Este firesc să-ţi pui întrebări şi chiar să-ţi faci griji legat de cum vei face faţă responsabilităţilor aferente îngrijirii micuţului. Din fericire, ai parte de exerciţiu în acest domeniu din timpul sarcinii, fără ca măcar să-ţi dai seama de asta. Experienţele prin care treci în timpul sarcinii şi măsurile pe care le iei ca răspuns la schimbările ce au loc în corpul tău te pregătesc într-o anumită măsură pentru îngrijirea unui nou-născut. Spre exemplu, poate ai momente în care brusc ţi se face foame. În timpul unei sarcini sănătoase, corpul tău efectiv strigă după mâncare şi, indiferent ce faci, trebuie să te opreşti şi să mănânci ceva. La fel trebuie să te obişnuieşti să te trezeşti des în timpul nopţii ca să-ţi schimbi poziţia sau să mergi la toaletă. Toate acestea sunt un exerciţiu fantastic care te pregăteşte pentru viaţa alături de un nou-născut! Ca şi în cazul tău, corpul lui va avea nevoi urgente şi va cere să fie hrănit sau schimbat imediat. Şi data viitoare când izbucneşti în plâns fără motiv, nu uita că şi micuţul tău va plânge când se va simţi obosit sau copleşit. Să-l priveşti ca pe o parte din tine va face grija faţă de el cel mai firesc lucru din lume.

Consimțământ Cookie-uri