O sarcină sănătoasă. Cum să eviți riscurile care nu sunt necesare în timp ce duci la bun sfârșit activitățile din timpul sarcinii

Ce să faci și ce să nu faci ca mămică Ce au în comun pisicile, grădinăritul și brânza moale? Acestea, împreună cu alte lucruri, colportă riscuri pentru sarcina ta. Este important să știi ce obiecte și activități trebuie să eviți în următoarele șapte luni.

DA ȘI NU Fără îndoială, medicul și moașa îți vor spune că viața poate și ar trebui să se desfășoare normal cât timp ești însărcinată. Dacă nu ești sigură în legătură cu o anumită activitate, caută sfaturi despre ea. Dar, per total, sunt prea puține lucruri pe care nu le poți face, ca gravidă. Totuși, una dintre excepțiile de la regula activităților pe timpul sarcinii are legătură cu pisicile. Pisicile au toxoplasmoză, o infecție parazitară prezentă în fecalele lor. Dacă o contractezi cât timp ești gravidă, există mari șanse ca boala să se transmită bebelușului tău. Prin urmare, pentru sănătatea sarcinii, gravidele trebuie să nu se atingă de litieră și nu le este recomandat să intre în contact cu puii de pisică. Deci nu este momentul potrivit să adopți un nou membru al familiei cu patru picioare!

Bacteriile dăunătoare, precum listeria și salmonella se pot găsi și în anumite alimente, precum ouăle crude sau fierte puțin, mezeluri sau produse lactate nepasteurizate. Așa că ar fi bine să le eviți pe timpul sarcinii și să te asiguri că mâncarea ta este întotdeauna bine gătită și încălzită până devine fierbinte. În cele din urmă, reține că există bacterii și în sol, așa că trebuie să porți mănuși când activitățile tale din timpul sarcinii includ grădinărit sau umblat cu fructe și legume nespălate. În afară de aceste câteva precauții, viața se desfășoară normal dacă ai o sarcină sănătoasă - dar acum ai o scuză perfectă pentru a te eschiva de la plivirea grădinii!

Vrei să afli mai multe despre fiecare etapă a sarcinii și să te bucuri de ofertele create special pentru tine? Intră în Pampers.ro Club și fii întotdeauna la curent cu noutățile

cta-signup-orange
Consimțământ Cookie-uri