Însărcinată în 22 săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 22

Bebelușul tău este acum de dimensiunea unui fruct de papaya (lungime: 24 – 27 cm; greutate: 368 – 453 g)

Cine se uită pe sub sprâncene? Bebelușului tău i se dezvoltă acum linia sprâncenelor! Firele lor fine sunt albe, deoarece încă nu conțin pigmenți. Pleoapele s-au format și ele, deși vor rămâne închise până în săptămâna 28.

Sala de antrenamente din burtică. Acum că mâinile și piciorușele bebelușului sunt perfect proporționate (deși mai trebuie să crească), va fi ocupat cu loviturile, apucările, flexările și strângerile mâinilor. Unghiile micuțe acoperă complet degetele și continuă să crească. De fapt, este posibil să fie nevoie să-i tai unghiuțele chiar după naștere, pentru a evita zgârieturile de pe pielea lui fină.

Straturi, straturi. În această etapă, bebelușul are doar un procent de țesut adipos, dar va continua să își formeze straturi de grăsime maronie pentru a produce și a păstra căldura corpului.

Sarcina ta în săptămâna 22

Se vede! Burtica ta a crescut suficient de mult pentru a te simți cu adevărat însărcinată, iar restul lumii știe de asemenea. Grețurile de dimineață probabil s-au potolit, iar apetitul tău s-a întors.

R**ăcelile de sezon.** Dacă ai răcit sau ai gripă, cere sfatul doctorului pentru a-ți recomanda medicamentele potrivite, pe care le poți cumpăra fără prescripție medicală. Hidratează-te, odihnește-te, ia mese regulate și testează puterile miraculoase ale supei de pui. Este fierbinte, lichidă, nutritivă – este tot ceea ce ai nevoie atunci când ești bolnavă.

Știai că? Chiar în timp ce citești aceste rânduri, bebelușul tău s-ar putea să se încrunte, folosindu-și mușchii faciali și sprâncenele abia dezvoltate. Sprâncenele și părul sunt momentan albe, pentru că nu conțin niciun pigment. Bebe poate să strângă pumnul sau chiar să se prindă de cordonul ombilical, dar nu suficient de tare pentru a-i face vreun rău. 

Consimțământ Cookie-uri