Însărcinată în 8 săptămâni: la ce să te aștepți

Bebelușul în săptămâna 8

Bebelușul tău are acum mărimea unei zmeure (1,25 cm).

Săptămâna aceasta, mâinile și picioarele formează mici degețele. Micuța coadă pe care bebelușul tău o avea începe să dispară.

Burtica. Pe măsură ce se formează intestinele, un inel de mijloc se formează în cordonul ombilical deoarece nu are suficient loc în abdomen. Chiar de la acest stadiu timpuriu, intestinele transportă “deșeurile” micuțului tău. Peste o lună, atunci când va fi mai mult loc în burtica micuțului tău, intestinele se vor mișca în afara cordonului și apoi înapoi în abdomen.

Circuitele vieții. Dacă ai putea să atingi corpul micuțului tău, ai vedea că reacționează printr-o tresărire. Sistemul nervos în dezvoltare comunică deja cu mușchii.

Cât măsoară. Micuțul tău chiriaș este de mărimea unui cocoloș de gumă, cântărind aproximativ 0.25g și măsurând undeva între 7 și 17 mm. Acum embrionul are o formă mai mult cubică decât rotundă.

Sarcina ta la 8 săptămâni

Apelează la îngrijire medicală de încredere. Atunci când îți alegi medicul care te monitorizează, este important să te simți confortabil cu practicile, stilul, filosofia după care se ghidează. Vizitele tale sunt programate de obicei o dată pe lună, până în ultimele două luni de sarcină, când vor fi mai frecvente până la sosirea bebelușului. Aceste controale regulate îți vor oferi oportunitatea perfectă pentru a pune întrebări și pentru a-ți exprima toate grijile, așa că du-te mereu pregătită cu o listă.

Când să faci anunțul cel mare. Unele femei anunță familia și prietenii apropiați imediat. Altele aleg să aștepte până când trec de primul trimestru, când riscurile pentru făt sunt mult mai mici.

Știai că? Bebelul tău este ocupat să se dezvolte! Intestinele lui sau ale ei încep să se formeze, degețele micuțe se dezvoltă la mâini și la picioare , iar ochii apar pe suprafața capului.

Un sfat rapid pentru mami: Până acum ar fi trebuit să fi făcut deja prima ta vizită la doctor. Dacă ai grețuri de dimineață, încearcă să ții niște biscuiți pe noptieră, pentru a-i mânca înainte să te dai jos din pat și străduiește-te să mănânci 5 până la 6 mese mai mici pe zi, în loc de 3 mai mari. Nu uita să stai departe de mâncarea grasă!

Consimțământ Cookie-uri